• ADANA’DA YENİ BİR OLUŞUM: ATAK A.Ş.

    ADANA’DA YENİ BİR OLUŞUM: ATAK A.Ş.

    Nazan Gökkaya

    Sayı 31 (Mart - Nisan 2016)

      Bir şehrin insanlarının mutlu olması için neler gerekir? Ekonomik anlamda kent kendisine cevap veriyorsa, işsizlik oranı düşükse, sanatsal aktiviteler, gençlerin yaşam alanları ne kadar çoksa o kent insanı o k…


    (4626 kez okundu)

  • ORTA’NIN DOĞUSU, DOĞU’NUN ORTASI

    ORTA’NIN DOĞUSU, DOĞU’NUN ORTASI

    Edip Kuzey Akten

    Sayı 31 (Mart - Nisan 2016)

      Haber izleyemez olduk artık. Hiç güven telkin etmeyen ‘toplu uyuşturucu’ medya bile iç açıcı haberler veremez oldu. Ne zaman izlesek kan, ölüm, dehşet, savaş…   Her şey birileri bir yerlere sahip olsun diye. Bahaneler sonsuz; demokrasi götürme, haklarını arama, köklerine sahip çıkma, dinini kor…


    (4311 kez okundu)

  • YENİ AKIM PEJMÜRDELİK! NE BULURSAN GİY! YAKIŞSIN YAKIŞMASIN! RAHATSA GİY ÇIK!

    YENİ AKIM PEJMÜRDELİK! NE BULURSAN GİY! YAKIŞSIN YAKIŞMASIN! RAHATSA GİY ÇIK!

    İlkay Zehra Ülbeği

    Sayı 18 (Ocak - Şubat 2014)

    YENİ AKIM PEJMÜRDELİK! NE BULURSAN GİY! YAKIŞSIN YAKIŞMASIN! RAHATSA GİY ÇIK! "SALAŞ MI? DÖKÜLÜYOR MU? UMURUMDA DEĞİL... GİYERİM ÇIKARIM..." DİYEN BİR TOPLUM OLDUK. HERYERDE EŞOFMANLA DOLAŞANLARIZ ARTIK. İstisnalar hariç diye başlamak istiyorum ki yanlış anlaşılmalar olmasın. Sadece sokakta, evde değil davetlerde, kokteyllerde, dü…


    (5631 kez okundu)

  • Güzel Adanamın Güzel Mekanları; Sâki Meyhane

    Güzel Adanamın Güzel Mekanları; Sâki Meyhane

    Hilal Onaç

    Sayı 30 (Ocak - Şubat 2016)

    Büyülü Gücün Etkisi Farsça’ da mey şarap, hane ev demektir. Meyhanenin Türkçe karşılığı şarap evi olsa da meyhane içki içilen ve satılan yer anlamında kullanılır. Meyhanenin tarihi Bizans İmparatorluğu dönemine kadar uzanır. Liman şehri kültürünün devamıdır. Müdavimleri gittikleri limanlarda içki içerek eğlenen ve zaman geçiren denizcilerdir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde alkolün zaman…


    (9052 kez okundu)

  • İşini Sevenler Parmak Kaldırsın!

    İşini Sevenler Parmak Kaldırsın!

    Mustafa Gökçen

    Sayı 27 (Temmuz - Ağustos 2015)

    Bugün sokaktan geçen on kişiyi tut, kolundan çevir; dokuzu işinden memnun değil. Pazarlamacı, masa başı iş istiyor, masa başındaki devlete bir girsem diyor. Doktor, müzisyen olmak istiyor; mühendis, restoran işletmek istiyor. Ülkenin yarısı zaten öğretmen olmak i…


    (4166 kez okundu)

  • Sahaların Yalnız İnsanları: Kaleciler

    Sahaların Yalnız İnsanları: Kaleciler

    Ali İhsan Ökten

    Sayı 3 ( Temmuz - Ağustos 2011 )

    Üç direkli bir kaledir dünya Sağdan akıyor Erzincan Ceza sahasına girdi Hasan Hüseyin’e geçirdi Ali dokundu top Üç direkli bir kaleyse dünya Kaleyi bulan toptur ilah Şu futboldan illallah İllal…


    (5957 kez okundu)

  •  ADANA’NIN “HAS” DOKTORU - DR. CYRİL HERBERT HAAS

    ADANA’NIN “HAS” DOKTORU - DR. CYRİL HERBERT HAAS

    Mehmet Ekrem Akçal

    Sayı 31 (Mart - Nisan 2016)

     ADANA’NIN “HAS” DOKTORU DR. CYRİL HERBERT HAAS  (1876-1961)               Dr.Cyril Herbert Haas  10 mayıs 1876 tarihinde Pennsylvania eyaletinin Selinsgrove şehrinde doğdu. İlk öğrenimini yerel lisede, sonrasını Susquehanna kolejinde (1899) tamamladı. Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde…


    (10139 kez okundu)

    (2 Yorum yapıldı)

  • DELİ DAHİLER

    DELİ DAHİLER

    Şebnem Ragıboğlu

    Sayı 15 (Temmuz - Ağustos) 2013

    Evet, dahilerin bir de deli tarafı olduğunu biliyorum. Evet, deli olarak nitelendirilen insanların, Freudyen bir tanımla id yani alt benlik düzeyinde hareket ettiklerini, ego veya süper ego kullanmadıklarını tahmin ediyorum. Evet, dahi olarak nitelenen insanların da ego veya süper egoya pek itibar e…


    (4694 kez okundu)

  • Adana Kuşlara da Cennet

    Adana Kuşlara da Cennet

    Haluk Uygur

    Sayı 7 (Mart - Nisan 2012)

    Adana’da 250 Türden Bir Milyon Kuş Yaşıyor   Sabahın erken saatlerinde arazi aracımla 40 kilometre uzaklıktaki sahile doğru yol alırken Türkiye’deki kuş cennetlerini düşünüyordum; Manyas daha çocukluğumdan beri bildiğim bir cennetti. 1982’de Kayseri’de görev yaparken Sultan Sazlığı’nı da ilk keşfedenler arasına girmiştim. İzmir ve Ankara Nallıhan ismi çok duyulan kuş…


    (10573 kez okundu)

  • Çetin Yiğenoğlu ile Söyleşi 'Turhan ve İlhan Selçuk Adana'da'

    Çetin Yiğenoğlu ile Söyleşi 'Turhan ve İlhan Selçuk Adana'da'

    Haluk Uygur

    Sayı 28 (Eylül - Ekim 2015)

    Bir gün Çetin Yiğenoğlu bana (zannederim Turhan Selçuk’un sergisini Adana’ya taşımak, adına bir karikatür okulu açmak, uluslararası karikatür festivali fikri gibi projeler sunmam nedeniyle) Turhan ve İlhan Selçuk kardeşlerin 1938-1942 yılları arasında yaşadıkları evi göstermek istedi. Kendisi de evin yerini sağlığında rahmetli Osman Yereşen’den öğrenmişti. Osman Yere…


    (11002 kez okundu)

  • Varsayılan görsel

    Turnuva Adana’da Yapıldı, A Millilerimiz Birinci Oldu!

    Altınşehir Adana

    Londra 2012 Paralimpik Oyunları’na katılacak olan Tekerlekli Sandalye A Millî takımı, Polonya’yı yenerek şampiyon oldu. 19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği’nin desteği ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenen A…


    (3210 kez okundu)

  • ECZACILIK FAKÜLTESİ VE ALTINŞEHİR

    ECZACILIK FAKÜLTESİ VE ALTINŞEHİR

    Haluk Uygur

    Sayı 12(Ocak - Şubat 2013)

    Bugünlerde Adana’da yeni üniversiteler ve yeni fakülteler açılıyor. Çok sevindirici... Dergimiz ise basılı bir yayın organı olmaktan ayrılıp, digital dünyada yaşamayı tercih etti. İlk digital sayımızda ben, kuruluşuna şahit olduğum 2 fakültenin yöneticileri arasında gördüğüm fark…


    (6741 kez okundu)

  • Bu Asrın Musiki Dehası Kani Karaca

    Bu Asrın Musiki Dehası Kani Karaca

    Mesut Dikel

    Sayı 5 ( Kasım - Aralık 2011 )

     Adana’dan Çakan Kıvılcım... Ülkeye yayılan Aşk... (1930 - 29 Mayıs 2004)         Adana’da Doğdu (1930 - 29 Mayıs 2004) Kani Karaca 1930’da Adana’da doğdu, iki aylıkken bir kaza sonucu gözlerini kaybetti. İlkokulda okurken, aynı zamanda köyün imamı olan öğretmeninden ders alarak Kur’an’ı hıfz etti. 1950’de İstanbul’a geldi. Bir süre Sadettin Kaynak’…


    (7538 kez okundu)

  • MEKTEB-İ TIBBİYEYİ ŞAHANE VEYA ŞAHANE OKUL

    MEKTEB-İ TIBBİYEYİ ŞAHANE VEYA ŞAHANE OKUL

    Haluk Uygur

    Sayı 16 (Eylül - Ekim) 2013

    1919 yılının 14 Mart’ında,  Tıbbiye-i Şahane’de 3. Sınıfta okuyan Hikmet Boran, ülkenin emperyal devletler tarafından işgalini protesto etmek üzere tüm öğrencileri topladı, dönemin ünlü hekimleri de bu toplantıya…


    (6166 kez okundu)

    (3 Yorum yapıldı)

  • Tropikal Etkili, Latin Esintili Adana Kısırı

    Tropikal Etkili, Latin Esintili Adana Kısırı

    İlkay Zehra Ülbeği

    Sayı 24 (Ocak - Şubat 2015)

    Bu tarifimiz için öncelikle Adana Usulü kısırımızı yapıyoruz.   Daha sonra içine arzu ettiğimiz tropikal meyveleri ekleyerek tropik etkisi, Latin esintisi yaratıp yeni lezzetlere yelken açıyoruz.   Daha …


    (4621 kez okundu)

  • Işık ve Su Kenti Adana (Seyhan Vadisi Ağaçları)

    Işık ve Su Kenti Adana (Seyhan Vadisi Ağaçları)

    Fevzi Acevit

    Sayı 33 (Temmuz - Ağustos 2016)

        “ Her mevsimine bir anı kattık bu kentin...”  (S. Mamay )       Günümüz... Adana - 2016     Yüreğir yönünden geliyordum.  Baraj seddesi üzerindeki yoldan giderek Seyhan’a geçecektim.  Üniversite kavşağından sapıp yokuşu ç…


    (7453 kez okundu)

  • SİVİL İTAATSİZLİK(DİRENME HAKKI) VE TANIMI SORUNU - SİVİL İTAATSİZLİK - 2

    SİVİL İTAATSİZLİK(DİRENME HAKKI) VE TANIMI SORUNU - SİVİL İTAATSİZLİK - 2

    Ahmet İhsan Çay

    Sayı 17 (Kasım - Aralık) 2013

    Bu hakkın bütün öğelerini net bir şekilde belirleyen kesin bir tanımına rastlamak olası değildir. Bu da doğaldır; çünkü direnme hakkını tanımlanamaz kılan iki önemli olgu vardır. Direnme hakkı, öncelikle, doğal bir olguyu yansıtmakla birlikte orada kalmaz; kavram, günlük yaşamımız üzerinde doğrudan etkisi bulunan hukuksal, sosyal, siyasal, tarihsel ve felsefi (düşünsel) bir çok disiplinle d…


    (4345 kez okundu)

  • FUTBOLCULAR

    FUTBOLCULAR

    Ali İhsan Ökten

    Sayı 34 (Eylül - Ekim2016)

    “İşadamları onları alırlar, satarlar, kiraya verirler;  oyuncu daha fazla para ve şöhret vaadi karşılığında kedini akıntıya bırakır. Ne denli başarılı olur ve çok para kazanırsa, tutsaklığı da  o oranda artar.  Askeri disiplin altında, her gün yorucu idma…


    (5305 kez okundu)

  • Kadın Başarır II

    Kadın Başarır II

    Altınşehir Adana

    Sayı 2 ( Mayıs - Haziran 2011 )

    Kadın Başarır projesi Adanada geleneksel olarak yapılan ve konularında başarılı kadınları toplum önüne çıkartarak tüm insanlar için örnek olmasını amaçlayan bir projedir. Bu yıl üçüncüsünün çalışmaları devam ederken, sizlere Kadın Başarır 2 projesinin fotoğraflarından örnekler sunmak istedik. 8 Mart 2011 tarihinde açılan …


    (5433 kez okundu)

  • Sarıseki Kalesi ve Nazım: “Makinalaşmak İstiyorum”

    Sarıseki Kalesi ve Nazım: “Makinalaşmak İstiyorum”

    Mehmet Kobaner

    Sayı 5 ( Kasım - Aralık 2011 )

    “Nazım 110 yaşında”       Nazım Usta 20 Kasım 1901’de doğdu. Yaşamı boyunca birçok şiir yazdı. Ancak bana göre yazdığı şiirlerden Makinalaşmak İstiyorum, anlaşılması en zor olanıydı. İskenderun’a her  gidişimde Payas’ı geçtikten hemen sonra Amanoslara tırmanırken, otomobille gittiğimde göremediğim, oto…


    (6401 kez okundu)