• YENİ YAZI DİZİSİ; GİTARIN TANRILARI: Yngwie J. Malmsteen

    YENİ YAZI DİZİSİ; GİTARIN TANRILARI: Yngwie J. Malmsteen

    Edip Kuzey Akten

    Sayı 13 (Mart - Nisan 2013)

    “Hemen her büyük Rock grubunun en büyük silahı, virtüöziteye ulaşmış en az bir elektro gitarist barındırmasıdır.”   Düzenli okurların hatırlayacağı üzere dergimizin ilk yılında “Sonsuza Dek 27 Kulübü”, ikinci yılında ise “Melodik Devrimciler” yazı dizileriyle dergiye konuk oldum. Müzik merkezli bu yazı dizilerinin ortak paydası, müzik tarihinin en güçlü ve en bilinen tarzlarından o…


    (7488 kez okundu)

  • Yaşam Paylaşımında Sanat!

    Yaşam Paylaşımında Sanat!

    M. Hazım Kısakürek

    Sayı 9 (Temmuz - Ağustos 2012)

    “Sanat Toplum içindir!”   Bu görüş doğrultusunda, yaşadığım toplumun sanattan yeterince yararlanamadığını düşünüyorum. Sanattan yararlanmak deyince izlemek, bakmak, dinlemek gibi eylemlerden söz etmiyorum. Sanatın değiştiri…


    (4801 kez okundu)

  • Renkler Dans Eder Adana’da

    Renkler Dans Eder Adana’da

    Haluk Uygur

    Sayı 6 ( Ocak - Şubat 2012 )

    Geçen yıllarda Hopa’da görev yapan bir arkadaşım Adana’ya ziyaretime gelmişti.   Arkadaşım “Güney’in doğal güzelliğine bayılıyorum.” deyince çok şaşırmıştım. Şaşırmamak mümkün mü siz söyleyin? Yeşil örtüsü ile dillere destan olmuş Karadeniz’in göbeğinden gelen biri, Adana’nın…


    (15027 kez okundu)

  • Yetmez Ama Sinema; NURİ BİLGE CEYLAN

    Yetmez Ama Sinema; NURİ BİLGE CEYLAN

    Ali Erbil

    Sayı 17 (Kasım - Aralık) 2013

    1959, İstanbul doğumlu Nuri Bilge Ceylan; Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde iki yıl sinema eğitimi gördükten sonra eğitimini tamamlamadan bıraktı. Mektepli yerine alaylı diyebileceğimiz yönetmenin fotoğrafa olan tutkusu belkide O'na sinema yolunu açtı. 90'larda oluşan yeni kuşak Tü…


    (5799 kez okundu)

  • Martı Sesine Doğru Seyhan Nehri’nde Bir Gezinti

    Martı Sesine Doğru Seyhan Nehri’nde Bir Gezinti

    Pelin Emrahoğlu

    Sayı 24 (Ocak - Şubat 2015)

    Sonbahar bitti, kış geldi. Bugün hava yağmurlu ve sisli. Çay bahçesinden yükselen müziğe doğru  adımlarımı yönlendirdim. Bu havada salep ne de güzel gider. Pazar gününün gazetelerini aldım, acaba gezgin bugün nereyi yazmış merak ediyorum.    Ama ondan önce dostlarıma merhaba demeliyim. Geldiklerini biliyorum ama i…


    (4870 kez okundu)

  • Varsayılan görsel


    (629 kez okundu)

  • Atatürk Fotoğrafları İkiye Ayrılır

    Atatürk Fotoğrafları İkiye Ayrılır

    Haluk Uygur

    Sayı 24 (Ocak - Şubat 2015)

    Tarihi fotoğraflar kolleksiyonumda çok sayıda Atatürk fotoğrafı olması nedeniyle bu fotoğrafları hakkında iyi sayılabilecek bir deneyime sahibim.Bu deneyime dayanarak diyebilirim ki: Atat…


    (9862 kez okundu)

  • Dünyanın En Güzel Renkli Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü'nü Neden Kullanamıyoruz ?

    Dünyanın En Güzel Renkli Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü'nü Neden Kullanamıyoruz ?

    Ali İhsan Ökten

    Sayı 24 (Ocak - Şubat 2015)

    Seyhan Nehri Denizi olmayan Adana’da Seyhan Baraj Gölü ve Seyhan Nehri Adana’nın deniz görünümlü bir şehir olmasını sağlamıştır. Doğal olarak da Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü, Adana’nın eşine ender rastlanabilecek güzellikte bir kent olmasına büy…


    (14783 kez okundu)

    (2 Yorum yapıldı)

  • Varsayılan görsel

    Bir Direnişin Sergisi

    Altınşehir Adana

    Adana Numune Hastanesinde 120 günlük süre boyunca bir eylem vardı... İnsanlar işlerini geri istiyor, ancak firma direniyordu... Adana Numune Hastanesindeki bu süreci hastanede doktor olmasından dolayı Ali İhsan Ökten grevi yakından izlediğini ve içşileri duygularını fotoğraflarına yansıttığını belir…


    (3147 kez okundu)

  • Bisiklet Pedalı

    Bisiklet Pedalı

    Haluk Uygur

    Sayı 10 (Eylül - Ekim 2012)

    Yaşar Kemal daha 14 yaşındayken Adana’da Arif Dino ve Abidin Dino ‘yu tanıdı. Onlar Yaşar Kemal’in bir sanatçı olarak yetişmesine önemli katkı sağladılar. Yaşar Kemal’i İstanbul’a götüren ve Cumhuriyet’te iş bulan Dino’lardır. Doslukları ölüme kadar birbirini destekleyerek sürmüşt…


    (7607 kez okundu)

  • Kapağın Öyküsü ve Alternatif Kapaklar

    Kapağın Öyküsü ve Alternatif Kapaklar

    Nuri Gürdil

    Sayı 3 ( Temmuz - Ağustos 2011 )

    İlkbaharın umut dolu günlerinden sarı sıcağının gittikçe arttığı bir Adana yazındayız, yeşilin yavaş yavaş sarıya döndüğü, sarı sıcakların başladığı aylardayız. Sarı sıcaktan kaçmanın, daha yükseklere, yaylalara çıkmanın vaktidir şimdi.   Üçüncü sayı, üçüncü kapak ve üçüncü kapak fotoğrafı… Yine zor bir seçim o…


    (5008 kez okundu)

  • Büyülü Cadı Çorbası

    Büyülü Cadı Çorbası

    İlkay Zehra Ülbeği

    Sayı 22 (Eylül - Ekim 2014)

    Korkmayın! "Adana Sıcağında Çorba İçilir mi?" Demeyin, Çünkü Bu Çorba Soğuk Çorba   Büyülü diyorum çünkü öyle pratik, öyle faydalı ki ve şu Adana’mın meşhur buram buram sıcağında içimizi ferahlatan SOĞUK bir çorba…    Hazırlarken …


    (5866 kez okundu)

    (2 Yorum yapıldı)

  • Haluk Uygur

    Sayı 4 ( Eylül - Ekim 2011 )

    "Aman Adanalı" Bir İstanbul Türküsü   "Aman Adanalı Canım Adanalı Ben sana yandım güzel delikanlı…"               Adana türküleri denilince akla gelen ilk türküdür “Aman Adanalı”. Ancak “Aman Adanal…


    (7152 kez okundu)

  • Barışın Doğduğu Kent Adana

    Barışın Doğduğu Kent Adana

    Altınşehir Adana

    Sayı 2 ( Mayıs - Haziran 2011 )

    Taş, tahta, tunç, fildişi gibi çeşitli gereçleri kullanan heykel sanatı, sanatların en eskisidir. Heykeller başlangıçta bilimsel amaçlarla ya da anıt ve süs olarak kullanıldı. Din dışı heykeller ve estetik amaçlar güdülerek yapılan heykeller Helenistik dönemde Yunanistan’da başladı ve zamanla gelişerek en yaygın…


    (4406 kez okundu)

  • Turizm Konuşmaları - I

    Turizm Konuşmaları - I

    Haluk Uygur

    Sayı 21 (Temmuz - Ağustos 2014)

    (Adana seyyahat edenlerin sayısı çok yüksek bir kent... Ama Adana turizm amaçlı seyyahat edilen bir kent değil!!! Niye?) Ahmet; Yahu bu kente şaşırıp kalıyorum. O gün doktor bir arkadaşım beni Ulucami civarında bir konağa götürdü 600 yıllıkmış garibim. Ama kimse bilmiyor. Vallahi ben geçen tatilimde Stockholm'e gittim, şehrin eski bölgesinde 130 yıllık iki ev var, günde binlerce kişi…


    (5037 kez okundu)

  • Adanalı Dr.Ahmet Şükrü ve Osmanlı'da Tıp Dilinin Türkçeleşmesi Hareketi

    Adanalı Dr.Ahmet Şükrü ve Osmanlı'da Tıp Dilinin Türkçeleşmesi Hareketi

    Mehmet Ekrem Akçal

    Sayı 23 (Kasım - Aralık 2014)

    Başlangıçtan itibaren anlatmaya başlarsak günümüzden yirmi bin yıl önce Lascaux’da insanlığın ilk resimleri çizilmiştir (Resim1). İnsanlık tarihinin en önemli atlama taşı olan yazının öyküsünün başlaması için daha onyedi bin yıl daha beklemek gerekecektir. En…


    (6145 kez okundu)

    (2 Yorum yapıldı)

  • Antik Dönem Çukurova’sında Kan Hastalıkları

    Antik Dönem Çukurova’sında Kan Hastalıkları

    Mehmet Kobaner

    Sayı 8 (Mayıs - Haziran 2012)

     Üç silahşörler; Talasemi, Orak Hücreli Anemi, Favism…. Adana Tabip Odasının düzenlemiş olduğu 17 Mart 2012 tarihli gezide Anavarza Kastabala ve Karatepe’yi ziyaret ettik. Üç bin yıldır orada duran kabartmalar bize bakıyordu... Biz de onlara. Bir anda ortalık fululaştı ve kabartmanın şölen sahnesindeki kralın arkasında duran kız yerinden ay…


    (5844 kez okundu)

  • Musikişinas Platformu

    Musikişinas Platformu

    Sayı 1 ( Mart - Nisan 2011 )

    Ruhun Nefes Aldığı Yer: Musikişinas Platformu Orhan Apaydın ile Müzik Üzerine   “Saz başlayınca söz durur… Sazını al gel” prensipleri ile düzenlenir Musikişinas meşk geceleri… Birçok farklı bedenin oluşturduğu sesler, tek bir müzik ruhu oluşturarak geceyi besler. Birbirinden farklı meslek grupları sadece tek bir …


    (5421 kez okundu)

  • EDİTÖR: Yeni Bir Yıl... Ve Altınoran...

    EDİTÖR: Yeni Bir Yıl... Ve Altınoran...

    Haluk Uygur

    Sayı 24 (Ocak - Şubat 2015)

      Yeni bir yıl... Yeni bir başlangıç anlamını da taşıyor. Ama sıfırdan beyaz bir sayfa değil kastettiğim. Bir başlangıç, geçmişin bilgi ve deneyimlerinin üzerine yapılanmazsa, yeniden başa dönmüş ve zaman kaybetmiş demektir.  Zaman kaybetmek ise başarısızlığın parçalarından biridir. Altınoran; sanat ve felsefenin geçmişten gelen ulusal …


    (5041 kez okundu)

  • “Hızlı Yaşama” Karşı Hareket; “Yavaş Yaşama” “Hızlı Yemeye(Fast Food) ” Karşı Hareket; “Yavaş Yeme (Slow Food)”

    “Hızlı Yaşama” Karşı Hareket; “Yavaş Yaşama” “Hızlı Yemeye(Fast Food) ” Karşı Hareket; “Yavaş Yeme (Slow Food)”

    İlkay Zehra Ülbeği

    Sayı 13 (Mart - Nisan 2013)

    “Yavaş Hareketi” ve bu kavramın doğurduğu “Yavaş Şehirler” İng.Cittaslow   Hayatın hızına yetişemediğimizden yakınırken, bu hızla hiçbir şeyden zevk almadığımız için söylenip dururken, hızlı yemekten dolayı kilo aldığımız için dövünüp dururken, birileri epey zamandır bu yakınmaları, söylenmeleri, şik…


    (6356 kez okundu)