Editör: Sevgili Okuyucularımız

Sevgili Okuyucularımız;
 
Altınşehir Adana dergisinin 33. sayısını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Dergimizin 1. Sayısı Mart 2011 tarihinde çıkmıştı. 5 yıldır Adana’mızın  her türlü  sorunlarına değinmekte  ve çözüm yolları önermeye ve üretmeye çalışmaktayız. Bunun yanı sıra dergimizde hem Adana ile ilgili olarak, hem de genel olarak kültür-sanat yazıları da yer almaktadır. 
 
Dergimiz daha önceleri Altınoran Düşünce ve Sanat Platformunun bir yayın organı olarak çıkarken bu sayımızla birlikte herhangi bir kurum ve kuruluşla ilgimiz kalmamıştır. Altınşehir  Adana dergisi bundan sonra bağımsız bir dergi olarak yayınlanmaya devam edecektir. Bugüne kadar dergimize katkı sunan başta Haluk Uygur hocamız olmak üzere tüm yazar arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Herhangi bir nedenle yazmayan yazar arkadaşlarımızın dergimizdeki yerleri hazır olup istedikleri zaman yazılarını gönderebilirler. Dergimiz içerik olarak yine kentimiz Adana’nın sorunlarını dile getirecek, aksaklıkları saptayacak, çözüm yolları önererek daha güzel bir Adana için uğraşacaktır.  Ayrıca içerikte sadece Adana’mız olmayacak dergimizde bundan sonra sanat, kültür ve felsefe alanında da daha fazla yazı yer alacaktır.
 
Bu sayımızda yine Adana kent sorunları, kültür, sanat ve sporla ilgili yazıları okuyabilirsiniz. Bu sayımızda Ali İhsan Ökten, Adana kentini görsel kirliliğe boğan “Adana’da Görüntü Kirliliğinin Bir Nedeni Olarak Afiş ve Pankartlar”,  fotoğraf üzerine “Bir Görüntü Aracı Olarak Fotoğraf Makinesi” ve futbol üzerine “Ünlü Yazarlardan Futbol Üzerine Kısa Yazılar” yazılarını kaleme aldı. Bayram Top, hiciv dolu bir karikatür ile dergiye her zaman ki katkısını sunuyor. Özellikle Adana üzerine yazdığı yazılarla bizleri aydınlatan Fevzi Acevit bu sayıda Adana üzerine “Işık ve Su Kenti Adana” ve yaratılış üzerine yazdığı yazılardan “Doğadaki İzler İşaretler-Kainat Kitabından Sayfalar-1” devam ediyor. Dergimizde Adanın güzel mekânlarını tanıtan Hilal Onaç, “Güzel Adananın Güzel Mekanları-Julie and Julia”’yı bize tanıtıyor. Gastronomi yazarımız İlkay Zehra Ülbeği, “Yeni Nesil Yiyecekler-2-Chia Tohumunu” yazısıyla bize yeni ve güzel bir tat sunuyor. Mehmet Ekrem Akçal, “Ziyapaşa’yı Hicveden Şair Adanalı Ziya’yı bize anlatıyor. Mehmet Emin Arıcı, bizlere Altın Koza’yı anlatmaya devam ediyor. “Altın Koza Film Festivali Tarihçesi-4” ve “Engelli Kim?” yazısı ile engelli sorununu tartışıyor.   Dergimizin en çok okunan yazarlarından Metin  Bahçivan bu sayımızda birbirinden güzel dört yazı ile karşımızda. “Ferhan Şensoy’dan Rasim Öztekin’e; ve Kavuk Devredildi..”, “Adana’nın Gizemli Yerleri-2; Kapukaya Kanyonu”, “Şiir Damlası-VEDA”. Mustafa Gökçen, yine farkı bir konuyu farklı bir dille bize anlatıyor; “Ehliyeti ve Kasap İlişkisi”. Nazan Gökkaya, bize bir kitabı tanıtıyor; Nazan Aşkallı’dan “Zambaktan Bir Masal”, Nuri Gürdil, Haziran ayı Nazım Hikmet ayı olduğu için “Nazım Üstüne Söz Söyle(yeme)mek” üzerine yazdı. Pelin Emrahoğlu, bir gezi yazısı ile aramızda “FEKE-Geçmiş Zamana Yolculuk”, Tarsuslu yazarımız Uğur Pişmanlık, “Tarsuslu Filozofların Büstlerinin Öyküsü” nü anlatıyor bizlere. 
 
Altınşehir Adana dergisi olarak, Yüzyıllardır birlikte yaşama sarıldığımız bu kadim topraklarda; bombasız, kavgasız, insanlarımızın ölmediği, çocuklarımızın şeker yiyebildiği bayramlar diliyoruz….. 



Sayı 33 (Temmuz - Ağustos 2016)

Bu yazı 3474 defa okundu.