İstanbul’da Adana Manzaraları

Ülkemizde yeterince tanınmayan ve 2008 yılında öğretmen Nuri Gürdil ve bir grup öğrencisi tarafından yeniden hatırlatılan iğne deliği (pinhole) fotoğraf tekniğinin ilkeleri, Adanalı öğrenciler tarafından söz konusu teknikle çekilmiş Adana fotoğrafları eşliğinde İstanbul’un iki güzide eğitim kurumunda gençler ve eğitimcilerle paylaşıldı.
Adana Ticaret Borsası Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Fotoğraf Eğitmeni Nuri Gürdil, 2011 Nisan ayı içerisinde hem Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında hem de Sabancı Üniversitesinde iğne deliği fotoğraf çalışması yaptı. Gürdil, her iki kurumda da “İğne Deliğinden Sızan Işık” adlı projenin gelişim süreçlerini katılımcılara anlatarak Adanalı yaklaşık atmış öğrencinin Adana’nın tarihi yapılarını konu alan fotoğraflarının gösterimini yaptı. Darüşşafaka Eğitim Kurumları sanat öğretmenleri tarafından organize edilen eğitime yaklaşık yirmi kadar öğrenci katıldı.
Sabancı Üniversitesi bünyesinde kurulan Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na (İÖK) dört yıldır “İğne Deliğinden Sızan Işık” adlı projeyle davet edilen Gürdil, bu tür etkinlerin eğitim süreçlerinin paylaşılması dışında, Adana ve çevresindeki tarihi yapıların tanıtılmasında da etkin bir rol üstlendiğini belirtti.
Gürdil, Eğitim Reformu Girişimi’nin özellikle İstanbul dışında gerçekleştirdiği yerel çalıştaylara katılarak hem iğne deliği tekniğini hem de Adana’yı eğitimcilere tanıtmaya devam ediyor.

Yorum yaz