Adanalı Kitaplar
Adana Halk Kültürü
Prof. Dr. Erman ARTUN
Altınkoza Yayınları
Adana Halk Kültürü ve âşıklık geleneÄŸini kültürel deÄŸiÅŸim ve geliÅŸim bakış açısıyla incelendiÄŸi bu kitapta yer alan 50 Adana Halk Kültürü araÅŸtırmasının bir bolümü çeÅŸitli Uluslararası, Ulusal Kongre ve Sempozyumlarda bildiri olarak sunuldu. Bir bölümü çeÅŸilli kitap ve dergilerde makale olarak yayınlandı. Bu araÅŸtırmalar Adana Halk Kültürü’ne ilgi duyanlara sunulmak amacıyla bir araya getirildi. Kitapta bu bilgiler yer almaktadır.
Adana’ya Kar YaÄŸmış
Behçet ÇELİK
İletişim Yayınları
Adana’yı nasıl baÅŸka birçok yerdekinden fazla ayaÄŸa kaldırdı?
Adana’nın etno-kültürel yüzlerine de bakılıyor kitapta: Türkmenler, Araplar, Nusayriler, Kürt göçmenler…
Yılmaz Güney, Orhan Kemal; Adana’nın onlardaki harcı ve onların Adanası…
Adana’nın meÅŸhur eÄŸlence dünyası, mutfağı, sıcağı, yaylası… Kenar mahallesi, eÅŸkıyası… Adana futbolunun yükseliÅŸi ve düÅŸüÅŸü…
Tabii “Küfre ve erkeÄŸe kesmiÅŸ” Adana ve Adana’nın kadınları…
ÇoÄŸu bir yerinden Adanalı olan yazarların;
Nebahet Akverdi, Suavi Aydın, Salih Bolat, Neslihan Cangöz, Simten CoÅŸar, Behçet Çelik, Bilge Çelik, Musa DaÄŸdeviren, Feridun DüzaÄŸaç, Kudret EmiroÄŸlu, Adnan GümüÅŸ, İnan Keser, Åž. Mine Kılıç, Can KozanoÄŸlu, Hayri KozanoÄŸlu, Hakan Mertcan, CoÅŸkun Ongun, Ali Özgentürk, Nurhan Tekerek, Mehmet Tepebaşı, Mustafa Uçar, E. Taçlı YazıcıoÄŸlu, Yavuz Yıldırım, Nihat Ziyalan’ın katkılarıyla.
GeçmiÅŸin İzinde
GeleceÄŸin PeÅŸinde
KüratörlüÄŸünü Nuri Gürdil’in yaptığı 24 küçük fotoÄŸrafçı’nın Pinhole TekniÄŸi ile yaptıkları fotoÄŸraflardan oluÅŸan “GeçmiÅŸin İzinde GeleceÄŸin PeÅŸinde” adlı kitap sanatseverlere:
“Sanat düÅŸüncedir, düÅŸüncen var oldukça kullandığın tekniÄŸin o kadar da önemi yoktur.” mesajı veriyor.