Altın Oran Güzelliğin Sembolü

Altınşehir Adana Dergisi bir Altınoran Düşünce ve Sanat Platform’u üretimidir. Bu platform, önemli ayrışma ve çatışmalar yaşanan kentimizde, en azından sanat alanında, benzer düşünceler içinde olan sanatçı ve düşünce insanını bir araya getirerek birlikte üretme, birlikte büyüme anlayışını geliştirmeyi amaçlamaktadır.
 
 
Platform’un manifesto sayılabilecek, ilke ve hedeflerini şöyle açıklayabiliriz: Altın Oran bir çok sanat dalında faaliyet gösteren sanatçı ve sanatseveri bir araya getiren, birlikte üretip, sunumda elbirliği edebilen, kentimizin sanat yaşamının gelişip güçlenerek, bilimsel temele oturması için lobi yapan, sanat eğitimi veren, projeler üreten bir düşünce ve üretim platformu.
 
Bugüne kadar varolan hiçbir kuruluşun alternatifi değil, düşünce ve üretim ortağı olmayı hedef alan bir oluşum. Bu yüzden başta resmi kurumlar olmak üzere, sanat alanında Adana için düşünen herkesle işbirliği yapacak olan bir birliktelik.
 
Kendine göre koyduğu hedeflerin bazıları şöyle;
 
1-Üyemiz olan bazı arkadaşlarımız Uluslar rası Festivallere (Başta film festivalleri olmak üzere) eser gönderecek düzeye gelmeli.
 
2-Adanalı sanatçılar uluslararası başarılar sağlamalı… Platform bu başarıların oluşması için sanatçılara destek olmalı.
 
3-Adana’nın yeni sanat mekanlarına kavuşmasını sağlamalı. Var olan mekanları sanat ve sanat eğitimi için kullanılmasına yardımcı olmalı. Buna sanat derneklerine kalıcı mekanlar temin etmek de dahil olmalı.
 
4-Artık sanata multi disipliner bir yöntemle bakabilmeliyiz
 
5-Adana’da gerçek bir sanat ve kent kültürü dergisi ve hepimizin kitap ve kataloglarını basabilip, dağıtabilecek bir Adana Yayınevi oluşmalı
 
6-Üreten arkadaşlara el birliği ile ürettikleri sanat ürünlerini yaygınlaştıracak olanaklar sağlanmalı.
 
7-Baltacı Müzesi Türkiye çapında bir müze olsun diye çalışılmalı ve yeni sanat müzelerinin açılması için çalışılmalı.
 
8-“Adana Külliyatı” diye isimlendirdiğimiz, kentimizi her yönüyle anlatan, bunun için teknik sınır tanımayan, ama bir baş eserler topluluğu olarak tarihe kalacak olan çalışmayı hep birlikte yapıp, bunu Baltacı Müzesi’ne kazandırmalıyı.
 
Altın Oran Düşünce ve Üretim Platformu’nun ilkelerinden bazıları da şöyledir;
 
1-Herhangi bir siyasal parti veya grup ile ilişkimiz olmamalı
 
2-Sponsor bulmak için iş ve devlet kurumlarıyla ilişki kurulabilir
 
3-Amaç Adana’dan geçmişte olduğu gibi sanatçılar ve sanat ekollerinin çıkmasını sağlamaktır. Yani hedefimiz sadece sanattır. Yeni Yaşar Kemaller, Yeni Şahin Kaygunlar, Yeni Yılmaz Güneyler…
 
Bu ilkeleri ve hedefleri benimseyen, sanatla, düşünce veya üretim alanında ilgili tüm Adanalılar’ı Altın Oran içinde görmek dileğiyle…



Sayı 1 ( Mart - Nisan 2011 )

Bu yazı 5731 defa okundu.